Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر سال با نزدیک شدن به اربعین حسینی، شور و نشاط خاصی در استان‌های مرزی چون خوزستان به وجود می‌آید. زن و مرد، پیر و جوان در تکاپوی پذیرایی از زائران اربعین هستند که از نقاط مختلف کشور به مرزهای این استان به سمت عراق، می‌آیند. زهره افشار خبرنگار طرح جامع برای 25 سال آینده

 گویا دراین ایام هر کسی با جان و دل می‌خواهد کاری انجام بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است که در نگاه اول این همایش ملی به‌صورت خودجوش و مردمی اداره می‌شود، اما در این میان مسئولان نیز همپای مردم، درصدد تأمین زیرساخت‌های لازم هستند تا رفاه عاشقان امام حسین(ع) تأمین شود.
خوزستان به لحاظ داشتن مرزهای شلمچه و چزابه که از مهم‌ترین مرزهای ورودی و خروجی زائران اربعین است، در این میان نقش ویژه‌ای دارد. به‌همین جهت ایجاد زیرساخت‌های لازم برای برگزاری هرچه باشکوه تر این مراسم که همه ساله انجام می‌شود، در دستور کاری این استان جنوبی کشور قرار دارد.

«علی نیازی» مدیرکل دفتر فنی استانداری خوزستان می‌گوید: این استان سالانه از اعتبارات استانی خودش 250 میلیارد تومان برای بهبود زیرساخت‌های خدماتی به زائران اربعین هزینه می‌کند.
به‌گفته وی در این راستا تهیه و اجرای طرح جامع برای مرزهای چزابه و شلمچه با هدف جلوگیری از دوباره کاری‌ها و اتلاف منابع اعتباری و کارهای سلیقه‌ای انجام شده است. در قالب این طرح‌ها همه نیازها در یک قاب دیده شده و مشخص شده فرضاً پارکینگ‌ها باید در کجای سایت باشد یا ساخت و ساز ثابتی که برای خدمات رفاهی زائران صورت می‌گیرد باید در کدام نقطه باشد.
وی خاطرنشان می‌کند: در طرح جامع همه نیازها برای 25 سال آینده دیده شده است؛ طرح جامعی که در این زمینه برای مرز چزابه تهیه شده از سال گذشته اجرایی شده، اما طرح جامع مرز شلمچه قرار است از سال آینده اجرا شود، به همین دلیل زائرانی که قصد تردد از این مسیر را دارند امسال هم باید از مسیر قدیم آمد و شد کنند. به گفته نیازی در طرح جدید 18 دستگاه عهده دار خدمات‌رسانی به زائران خواهند بود. مدیرکل دفتر فنی استانداری خوزستان تصریح می‌کند: برای انجام هماهنگی‌های لازم در زمینه اجرای زیرساخت‌ها 16 جلسه برگزارشده که ماحصل آن 200 مصوبه بوده است. در بخش راه سازی بیش از 22 پروژه در مسیر اهواز به سمت چزابه اجرا شده و 3 پارکینگ در این مرز با وسعت 60 هکتار ساخته شده که بالغ بر 22 هزار دستگاه خودرو را می‌تواند جای دهد و 60 هکتار پارکینگ نیز در مرز شلمچه ایجاد شده است. این پارکینگ‌ها مجهز به تجهیزات کامل اعم از دوربین پلاک خوان، بالابر ورود وخروج و بارکد خوان الکترونیکی هستند. ضمن اینکه این پارکینگ‌ها توسط دیوار بتنی حصارکشی شده است. توقف 8 روز هر دستگاه خودرو در این پارکینگ‌ها حدود 40 هزار تومان می‌شود.

ساخت کارخانه بسته‌بندی آب شرب لیوانی در مسیر تردد زائران

وی در خصوص آب شرب مورد نیاز در این سایت‌ها، می‌گوید: از خط آبرسانی غدیر به پایانه مرزی چزابه لوله کشی شده و مجهز به 5 مخزن 100 مترمکعبی شده، ضمن اینکه در این مکان‌ها کارخانه بسته‌بندی آب شرب لیوانی ایجاد شده و مشکلی برای تأمین آب شرب مورد نیاز زائران وجود ندارد. از سوی دیگر، انشعاب‌های لازم جهت مصرف 300 موکب و سرویس‌های بهداشتی و حمام توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی استان انجام شده است. در همین حال، مواکب و سرویس‌های بهداشتی، پارکینگ‌ها و خیابان‌های طراحی شده در سایت دارای انشعاب برق است. نیازی می‌گوید: مطابق نقشه‌های مشاورطرح جامع تعداد مواکب پیش‌بینی شده در مرز چزابه 216 موکب بوده که حدود 120 موکب در حال ساخت است و در مرز شلمچه نیز 310 موکب مستقر شده است. مین روبی و مین زدایی مسیرها و راه‌های تردد زائران از جمله مهم‌ترین کارهایی است که در دستور کار مسئولان خوزستان قرار دارد. در قالب طرح جامع شلمچه باید 676 چشمه سرویس بهداشتی و 60 چشمه حمام ساخته شود که در حال حاضر 352 چشمه سرویس بهداشتی و 50 چشمه حمام آماده شده است. در مرز چزابه نیز 460 چشمه سرویس بهداشتی و 200 چشمه حمام آماده شده است.

رفع کمبودهای مسیر تردد زائران

مدیرکل دفتر فنی استانداری خوزستان با اشاره به کمبودهایی که در سال‌هاینه چندان دور برای ارائه خدمات بهینه به زائران وجود داشته، تأکید می‌کند: در چند سال اخیر با اقدامات انجام شده هر سال کیفیت ارائه خدمات 20 درصد افزایش داشته و برای امسال نیز می‌توانیم بگوییم به رقم 70 درصد رسیده ایم، ولی با جرأت می‌گویم از سال آینده و با شروع اجرای طرح جامع شلمچه به رقم 100 درصد در کیفیت ارائه خدمات عالی به زائران حسینی می‌رسد.

تأمین امنیت زائران اربعین

«علی حسین زاده» معاون سیاسی استانداری خوزستان نیز خاطرنشان می‌کند: در بحث امنیتی همه تدابیر لازم اندیشیده شده تا زائران اربعین حسینی از مرزهای شلمچه و چزابه سفری امن داشته باشند.
به گفته وی، سال گذشته بالغ بر 700 هزار نفر از مرز شلمچه و 450 هزار نفر از مرز چزابه تردد کردند. همچنین تعداد اتباع خارجی که از مرز شلمچه تردد کردند 100 هزار نفر بود که در مجموع حدود 2 میلیون نفر تردد رفت و برگشت داشتیم. امسال خوزستان خود را برای پذیرایی و تردد ایمن حدود 5 میلیون نفر (رفت وبرگشت) آماده کرده است. وی می‌افزاید: تا سال گذشته برای تأمین آب شرب زائران آبرسانی با تانکر انجام می‌شد که امسال با لوله کشی از طرح آبرسانی غدیر این مشکل برطرف شده است.
معاون سیاسی استانداری خوزستان در خصوص مراسم خودجوش «مشایع اهواز» که همه ساله برای پیش آمادگی پذیرایی از زائران برگزار می‌شود، تصریح می‌کند: این مراسم از امروز (چهارشنبه) از مسیر سه راه خرمشهر تا مرز چزابه برگزار می‌شود که طی آن مردم اطراف اهواز در این مسیر تردد می‌کنند و روستاییان مستقر در مسیر از آنان پذیرایی و خود را برای استقبال از زائران اصلی اربعین آماده می‌کنند. گفتنی است، سال گذشته بیش از 40 هزار نفر در این مراسم شرکت کردند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۱۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اعزام زائران خراسان رضوی به عمره مفرده و حج تمتع ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مرکز خراسان رضوی،سرپرست سازمان حج و زیارت خراسان رضوی در خصوص وضعیت سفر زائران عمره مفرده از خراسان رضوی گفت: در بازه زمانی پیش از حج تمتع، با تلاش مسئولین سازمان حج و زیارت، سفر‌های عمره مفرده پس از ۹ سال از ماه شوال آغاز شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی شجاع  افزود:در مجموع از کل کشور ۵۰۰۰ نفر به عمره مفرده اعزام شدند که سهم خراسان رضوی ۴ کاروان ۸۵ نفره بود.

وی گفت: ۲ کاروان در سوم اردیبهشت ماه و ۲ کاروان نیز در ۱۳ اردیبهشت به سرزمین وحی اعزام شدند که ۵ روز در مدینه و ۵ روز در مکه حضور داشتند. گروه دوم ان‌شاءالله ۲۳ اردیبهشت بازخواهند گشت تا از ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت پرواز‌های حج تمتع کشور آغاز شود.

سرپرست سازمان حج و زیارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه پرواز‌های حج تمتع خراسان رضوی از اواخر اردیبهشت ماه آغاز می‌شود، گفت: اعزام زائران خراسان رضوی به حج تمتع از ۲۹ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا ۱۲ خرداد ماه ادامه دارد. همچنین عملیات بازگشت زائران خانه خدا از اول تیرماه آغاز خواهد شد.

شجاع در خصوص میزان زائران اعزامی از خراسان رضوی به حج تمتع افزود: ۹۳۶۵ زائر از خراسان رضوی در قالب ۶۷ کاروان به حج تمتع اعزام خواهند شد.

وی گفت: از این تعداد ۳۲ کاروان به ظرفیت ۴۴۴۰ زائر در کاروان‌های مدینه بعد و ۳۵ کاروان به ظرفیت ۴۹۲۵ زائر در کاروان‌های مدینه قبل ثبت‌نام شده‌اند. همچنین ۵۳۹۰ زائر مشهدی در قالب ۳۷ کاروان و ۳۹۷۵ زائر شهرستان‌های خراسان رضوی نیز در قالب ۳۰ کاروان به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

شجاع در خصوص هزینه سفر‌های حج تمتع برای زائران گفت: هزینه سفر‌های حج تمتع بنا بر درجه‌بندی هتل‌ها و امکاناتی که زائران در سفر خود دریافت می‌کنند از ۱۶۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان خواهد بود.

 

دیگر خبرها

  • تردد زائران اربعین از مرز تمرچین یک ظرفیت بزرگ فرهنگی است
  • اعزام بیش از ۷ هزار زائر حج از فرودگاه اصفهان
  • جزئیات اعزام زائران خراسان رضوی به عمره مفرده و حج تمتع ۱۴۰۳
  • ارز مسافرتی برای زائران اربعین پیش بینی شده است
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • ۲۲ وسیله ضروری برای زائران حج تمتع
  • اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • اعزام ۱۲۱۰ زائر لرستانی به حج تمتع
  • ۱۲۱۰ زائر لرستانی به حج تمتع اعزام می‌شوند
  • اعلام آمادگی ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت