Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-09@00:11:34 GMT

صادرات محصولات کشاورزی در قرنطینه

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۳۷۵۵۲

صادرات محصولات کشاورزی در قرنطینه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، شهلا عموری، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی اهواز می‌گوید: کشاورزان خوزستانی همه ساله سیب زمینی، پیاز، کلم، کاهو، هندوانه، گوجه فرنگی و دیگر انواع سبزی را به عراق صادر می‌کنند ولی متأسفانه امسال گرفتار شرایط کرونایی شده ایم و مرز از طرف عراق بسته شده است. به این دلیل نه تنها کشاورزانی که بخشی از محصول‌شان را به عراق صادر می‌کردند  متحمل خسارت سنگین شده‌اند بلکه صدها کارگر در مرز بیکار شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به عنوان مثال در مرز چزابه حدود یکهزار و 200 کارگر بودند که به حمل و نقل و ترخیص کالا کمک می‌کردند ولی حالا با بسته شدن مرز آنها هم بیکار شده اند و معیشت خانواده شان با اخلال مواجه شده است . وی می‌افزاید: در اسفندماه که مرزهای شلمچه و چزابه بسته شد ، اولویت نخست در همه نقاط کشور کنترل کرونا بود،  اما پس از تعطیلات  نوروزی،  بسته ماندن مرز تأثیرات منفی خود را با  رشد بیکاری در منطقه نشان داد به همین دلیل ما از همان روزها تلاش خود را برای بازگشایی مرزها البته با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی آغاز کردیم. وی می‌افزاید: رایزنی‌هایی با سفارت عراق در تهران و وزارت امور خارجه خودمان انجام شده است و امیدواریم بزودی گشایشی در  این مشکل ایجاد شود.  به گفته عموری، طرف عراقی هفته گذشته اعلام کرده آمادگی دارد هفته‌ای یک روز هر یک از دو مرز خوزستان با عراق را بازگشایی کند اما عملاً چنین چیزی امکانپذیر نیست. نایب رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق می‌گوید: از یک طرف ما امکانات زیرساختی مانند سردخانه و انبار کافی در مرزهایمان برای نگهداری محصولات کشاورزی نداریم از سوی دیگر نمی توانیم کامیون‌ها را برای رد شدن از مرز دستچین کنیم چون نه عادلانه است و نه شدنی چون این حق همه صادرکنندگان؛ چه صادرکنندگان محصولات کشاورزی چه دیگر صادرکنندگان است که با شرایط یکسان محصول خود را از مرزهای شلمچه و چزابه به عراق صادر کنند. از سوی دیگر موجب سنگین شدن ترافیک در پشت مرزها و بی نظمی می‌شود و خدای ناکرده می‌تواند به شیوع بیماری کرونا دامن بزند. وی اعتقاد دارد این مشکلی است که باید در سطح ملی و از سوی وزارت امور خارجه حل و فصل شود. البته وی تأکید می‌کند: خوزستان هیچ مشکلی برای شروع صادرات چه از طریق مرزهای چزابه و شلمچه و چه از طریق دریایی  ندارد و زیرساخت‌های لازم برای اجرای پروتکل‌های بهداشتی کنترل ویروس کرونا وجود دارد. در همین حال علی حسین‌زاده، معاون سیاسی استانداری خوزستان هم می‌گوید: بحث ورود و خروج کالا و مسافر از مرزها از جمله مرزهای چزابه و شلمچه مسأله‌ای است که باید در ستاد ملی کرونا درخصوص آن تصمیم‌گیری شود. وی به همه کشاورزانی که با بسته شدن مرزها متضرر شده‌اند اطمینان می دهد که مشکلات‌شان به ستاد ملی کرونا اعلام شده و استانداری پیگیر حل مشکل است. وی تأکید می‌کند: دولت باید بسته‌های حمایتی را برای کشاورزان صیفی کار استان‌های جنوبی که در این چند ماهه محصولات‌شان روی دست‌شان مانده، تعریف کند زیرا شکی نیست که ادامه این روند علاوه بر رشد بیکاری در منطقه می‌تواند امنیت غذایی کشور را به مخاطره بیندازد. وی خاطرنشان می‌کند: در دوران پساکرونا بخش کشاورزی نقش بزرگی در اقتصاد کشور بازی خواهد کرد لذا باید تا جایی که می‌توانیم، از این بخش حمایت کنیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: محصولات کشاورزی صیفی جات قرنطینه خانگی شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۷۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی قرار گرفت

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و فرآوری توسعه بازار سازمان شیلات کشور، از قرارگیری ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، عباس مختاری گفت: با وجود آن که بیماری لکه سفید میگو چند سالی است گریبان پرورش دهندگان این بخش را گرفته، ایران در زمینه تولید میگو دارای رتبه دوازدهم دنیا است.

وی با بیان این که این بیماری، از خطرناک‌ترین بیماری‌های ویروسی میگو در دنیا بوده و هر ساله بیشتر از 3 میلیارد دلار خسارت مستقیم به این صنعت وارد می‌کند، افزود: با این وجود با پیگیری‌های انجام شده در سال گذشته در مراکز تکثیر میگو و کنترل گلوگاه‌ها، این بیماری تحت کنترل درآمد.

صادرات محصولات شیلاتی به اتحادیه اروپا، اوراسیا و چین

وی افزود: صادرات محصولات شیلاتی به 67 کشور جهان طی سال گذشته، نشان از رشد صنعت آبزیان در کشور دارد و امسال نیز مانند سال گذشته، محصولات شیلاتی در لیست A صادرکنندگان اتحادیه اروپا، صادرات به اوراسیا و همچنین صادرات به چین قرار گرفت و محصولات ایران به بخش قابل‌توجهی از کشورهای دنیا صادرات شد.

کنترل بیماری لکه سفید میگو

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و فرآوری توسعه بازار سازمان شیلات کشور تصریح کرد: بنابه اعلام مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور، در سال 1402 خوشبختانه از 880 مزرعه پرورش میگو هیچ‌کدام آلوده به بیماری لکه سفید میگو تشخیص داده نشد و تلفاتی نیز در این خصوص نداشتیم.

سهم 73 درصدی روسیه و همسایگان و 4 درصدی اروپا از محصولات شیلاتی ایران

وی درباره سهم وزنی و مقاصد صادراتی محصولات شیلاتی گفت: سهم همسایگان و فدراسیون روسیه از محصولات صادراتی شیلاتی جمهوری اسلامی ایران حدود 73 درصد برآورد شد که وزن تقریبی معادل 154 هزار تن دارد.

مختاری سهم ایران از بازار اروپا به دلیل پابرجایی مشکل مراودات مالی در سال 1402را فقط 4 درصد وزنی برشمرد و گفت: حجم محصولات صادر شده به اروپا معادل 82 هزار و 34 کیلوگرم است.

وی سهم صادراتی محصولات شیلاتی در بازار آ سه آن و چین را معادل 54 هزار تن عنوان کرد و ادامه داد: سهم سایر کشورها در صادرات آبزیان معادل یک میلیون و 228 هزار تن است و معادل 0.58 درصد برآورد شده است.

صادرات بیش از 210 میلیون کیلو محصولات شیلاتی در سال گذشته

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و فرآوری توسعه بازار سازمان شیلات کشور مقدار وزن کلی انواع مختلف محصولات شیلاتی را به استناد آمار گمرک جمهوری اسلامی معادل 210 میلیون و 526 هزار و 312 کیلوگرم عنوان کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • ایران در لیست A صادرکنندگان محصولات شیلاتی قرار گرفت
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • قیمت محصولات غذایی منجمد
  • قیمت محصولات غذایی منجمد، گوشت بوقلمون و قارچ اعلام شد
  • ارسال ۱۱۰ ایده به رویداد ملی «طراحی، بسته‌بندی صنایع خلّاق، محصولات خانگی و صنایع‌دستی»
  • ایده‌های برتر رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی محصولات معرفی شدند
  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان